Mijn auto’s

Mijn 1e auto, een Mitsubishi Colt van 1985, liep als een speer. Roest was de reden om ‘m in te ruilen.

De 2e bolide, een Opel Kadett Life 1.4. Nieuw gekocht en niet te lang mee gereden, er waren steeds problemen met de elektrische installatie. Waarschijnlijk was deze op een maandagochtend gebouwd.

De 3e auto was deze Mazda 323F Creon, eigenlijk de perfecte auto, compleet uitgerust, met 1,8 16 klepper een magnifiek fijne reisauto. Bij de start van onze rijschool heb ik deze dan ook nog laten ombouwen tot lesauto.

In onze rijschool periode heb ik ook lange tijd met deze VW Transporter gereden, een dijk van een auto met een 2,5 liter 5 cilinder turbo diesel motor en een lange wielbasis.

Nadat we enige tijd ook onze Touran gebruikt hebben voor de E bij B rijlessen hebben we toch besloten om weer een bus voor onze aanhanger te zetten en daar heb ik mee gereden tot het moment dat we weer zijn gestopt met het verzorgen van rijlessen. Een prima bus aan gehad, zeker nadat we deze hebben laten tunen reed deze als een raket!

In 2010 zijn we gestopt met onze rijschool en heb ik- na enkele maanden met een Mazda 626 te hebben gereden – deze BMW 3 serie compact gekocht, een 316 ti met een 1800 motor. Deze auto is van 2003 en voldoet nog prima. Toch vinden enkele familieleden het een “pooierbak” of willen ze ‘m graag in de vernieling helpen zoals in onderstaand filmpje te zien 🙂

Vanaf medio april 2021 ga ik verder met de Nissan Juke, want de BMW kreeg problemen met de distributieketting en de sensoren van de remcilinders. Na een verse APK, nieuwe banden, een grote beurt  en een nieuwe batterij begon de BMW mij in de steek te laten 🙁  Het is niet anders. Ik hoop dat ik met de Juke en de ideale hoge instap weer heel wat jaren vooruit kan !